Proč začít s jógou

Cvičení » Proč začít s jógou

9.3.2019, Karolína Dvořáková

Jóga vypadá na první pohled jednoduše a nenáročně. Nedejte se zmýlit a vyzkoušejte ji. Protáhnete a posílíte nejen tělo, ale i mysl. 

Posilování

Při cvičení jógy budete posilovat vnitřní svaly, které jsou důležité pro stabilitu páteře a vnitřní orgány. Zároveň se svaly i krásně protahují a potom se lépe vyživují a nevznikají bolestivé body. Objevíte tak svaly, o kterých jste ani nevěděli, že je máte. Zlepší se rovnováha, postavení kostí, svalů a kloubů. Kromě fyzické rovnováhy se dostaví i rovnováha psychická.

Dýchání

Naučíte se sledovat svůj dech, správně dýchat a tím pádem i lépe okysličíte mozek, krev a zbavíte se toxinů. Když se soustředíte na dech a techniku cviku, nesoustředíte se na denní starosti a relaxujete. Každodenní relaxace zlepšuje soustředění a řešení běžných problémů s nadhledem. 

Zdraví

Jednotlivé asány masírují tkáně a vnitřní orgány, které pak lépe pracují a snaději se pročišťují. Zlepší se soustředění, kreativita a trávení, upravuje se fungování žláz s vnitřní sekrecí, zvýší se plodnost a odbourá stres. 

Komentáře

Antispamová ochrana: Napište číslo 100 slovem

Webové stránky zdarma

Nepřihlášený