Jak funguje vibrační plošina

Cvičení » Jak funguje vibrační plošina

2.3.2019, Karolína Dvořáková

Je vibrační plošina opravdu takový zázrak, který nám pomůže zhubnout bez diet a cvičení? 

Vibrační plošina byla vyvinuta pro kosmonauty, jejich svaly atrofovaly, protože nemohli cvičit. Po použití vibrační plošiny jejich svaly i kosti regenerovali a proto se začal přístroj využívat i v nemocnicích, kde zkracoval zotavovací dobu po úrazech kloubů a svalů. Z toho důvodu je vibrační plošina skvělým pomocníkem po nadměrné zátěži, jelikož regeneruje svalstvo.

Vibrační plošina vytváří vibrace, které se přenášejí do těla a stahují svaly až 30x za vteřinu. To způsobí rychle posílení svalů bez námahy a ve velmi krátké době. A není jediná výhoda, protože dále také:

zlepšuje rovnováhu a stabilitu svalů (přínosné pro pacienty s Parkinsonovou chorobou)

posílí se hustota kostní dřeně (přínosné pro pacienty s osteoporózou)

zvyšuje se pružnost a pohyblivost kloubů

aktivují se svaly, které běžně využíváme jen minimálně

pokožka je prokrvená a vypnutá, což vede k zmírnění celulitidy

zlepšuje se krevní oběh a odtok lymfy

stimuluje se tvorba kolagenu a růstového hormonu

snižuje se hladino stresového hormonu (kortizolu)

Bez pohybu to nepůjde

Je známo, že tuky se začnou spalovat až po 30 minutách pohybové aktivity, proto je vhodné vibrační plošinu kombinovat s aerobním cvičením a následně posílit a zpevnit svaly na přístroji. Čím větší vibrace do těla pouštíte, tím více dochází k růstu svalů, proto si nastavte raději nižší stupeň, aby nedocházelo ke zvětšování objemu.

Osobní zkušenost

První den jsem z vibrační plošiny byla tak nadšená, že jsem jí zkoušela během celého dne, že v součtu jsem na ní strávila více než hodinu. To pak způsobilo, že mě skoro týden bolely stehna, takže jsem hned na začátku zjistila, že opravdu posiluje svaly. Pokud cítím pocit plnosti v žaludku, zavibruji si na 10 minut a hned je mi lépe. Také mám problém se zadržováním vody a na to funguje také spolehlivě. 

Z mého pohledu je to zázrak, který opravdu funguje. Ale jak říkám, pro hubnutí je třeba zařadit k línému cvičení ještě pohyb. 

Komentáře

Antispamová ochrana: Napište číslo 100 slovem

Webové stránky zdarma

Nepřihlášený