HIIT - vysoce intenzivní intervalový trenink

Cvičení » HIIT - vysoce intenzivní intervalový trenink

5.1.2019, Karolína Dvořáková

HIIT vás během krátké doby dostane do výborné formy a krásně vyrýsuje postavu. Jedná se o střídání krátkých intervalů ve vysoké intenzitě cvičení s krátkými intervaly odpočinku. 

Pokud budete pravidelně cvičit málo intenzitní kardio cvičení, můžete z počátku hubnout, ale později dosáhnete stavu, při kterém se tělo přizpůsobí zátěži a již se dále neposunete. HIIT střídá intenzity z důvodu šoku a klidu pro tělo a tím mu brání, aby se přizpůsobilo zátěži a také tím docílí spalování kalorií i po cvičení.

Při cvičení se stimuluje co nejvíce svalů aniž by se zatěžovaly, také se často mění pozice, aby se zvýšila srdeční frekvence. Skvělé je, že kromě radosti z vyrýsované sexy postavy se budete cítit silnější, zdravější a vyrovnanější.

Nejdůležitější je vytrvat a nevzdávat se! Na začátku budete chodit z práce unavení a nebude se vám chtít cvičit, všechno vás bude bolet a také se dostaví ta nejběžnější výmluvu, že nemáte čas. Tak ta půl hodinka času není přeci tolik, co se svalů týče, za pár dní bolet přestanou a když budete pravidelně cvičit, budete mít více energie, únava zmizí a z práce budete chodit natěšení na domácí cvičení v intervalech.

Komentáře

Antispamová ochrana: Napište číslo 100 slovem

Webové stránky zdarma

Nepřihlášený