Strava při HIIT

Co jíst » Strava při HIIT

3.2.2019, Karolína Dvořáková

Protože je HIIT vysoce intenzivní cvičení, budete potřebovat správnou energii, abyste měli na cvičení sílu, ale nepřibírali na váze.

Když cvičíte HIIT, odebírá tělo ze svých zásob glykogen. Z toho důvodu je třeba posilnit tělo před cvičením lehkou stravou s uhlohydráty a bílkovinami. Bude to vaše palivo pro výkonnější cvičení. Porce by neměla mít vyšší hodnotu než 200 kcal.

Nejdříve půl hodinu po cvičení je třeba doplnit zásoby bílkovin a uhlohydrátů, aby mohlo tělo regenerovat. Uhlohydráty vyrovnají deficit glykogenu jako paliva pro svaly a bílkoviny zregenerují svalová vlákna.

Během dne si dopřejte 3 jídla a 3 malé svačinky. Hlídejte si kalorie, vyhýbejte se cukru, mouce, tučným jídlům, alkoholu a zaměřte se více na proteinové nápoje, ovoce a zeleninu, luštěniny, libové bílkoviny a ořechy.

Dostatečný příjem tekutin je důležitý během celého dne a hlavně také před, během a po tréninku. Snížená hydratace může snížit sportovní výkon o několik procent. Po cvičení je perfektní sportovní nápoj s obsahem draslíku, sodíky a hořčíku.

Zdroj obrázků: https://commons.wikimedia.org

Komentáře

Antispamová ochrana: Je-li dnes středa, co bude zítra?

Webové stránky zdarma

Nepřihlášený